STHLMS FOLKMUSIC CHOIR

We are a mixed amateur choir who sing traditional and new composed songs from the Nordic countries in polyphonic arrangements by Maria Misgeld. All repertoire will be learned by ear and sang by heart. 

Vi sjunger folkmusik på folkmusikvis! Vackra och svängiga folklåtar från Norden och länderna kring Nordsjön i flerstämmiga arrangemang av och i ledning av Maria Misgeld. All instudering av repertoar sker på gehör och varje termin avslutas med minst en konsert. 

Vi finns också på facebook

RÖSTER FRÅN DELTAGARE

Min upplevelse av folkmusikkören är kroppslig. Alla sinnen är med och svänger och ventilerar. Jag glömmer tid och rum och är bara här. Härlig samling av folk och lekfullt ledda av Maria. 

Öppen, vuxen, varm, glad, positiv, engagerad, mångsidig, positivt heterogen, färgstark.

Efteråt är jag alltid piggare än före, fast jag ibland tror att jag är för trött för att gå dit.

Att få sjunga. Glädje, lära sig nya sånger. Välbefinnande. 

 

 

STHLM TRAD SINGERS

The choir is open to singers with experience of folk singing, specific character and expressions.  We sing traditional and new composed songs from the Nordic countries in polyphonic arrangements by Maria Misgeld.

Är du sugen på att bada i folksång? På den här fördjupningskursen får du prova på olika tekniker och tillsammans med andra jobba med folksånggestaltning, samklang, improvisation genom folkmusik från Norden och länderna kring Nordsjön i arrangemang skrivna av Maria Misgeld.

RÖSTER FRÅN DELTAGARE

”Intensivt och samtidigt lugnt. Vi hann med mycket, men det var aldrig stressigt. Jag är jättenöjd! Vi har gjort ganska avancerade saker som ändå gick lätt. Också det att vi gjorde egna små arr. Allt har varit toppen!”

”Roligt, inspirerande! Bra med lite prat/teori om det vi gör… Bra med trall, kulning, göra stämmor – ja allt! Lite läskigt, men väldigt bra och roligt att kula inför varandra.”

”Jätteroligt och utvecklande, jag har lärt mig att lägga stämmor, borduner, massa nya sånger, sjunga i ensemble och fantastiskt kul att gräva i och utforska den svenska folkmusiken.”

”Kul, roligt, jätteintressant att fördjupa sig och även få lite mer teori. Roligt att lära sig lägga ostinator, jobba i gruppen och även prova solo!”

”Bra på alla sätt, roliga sånger, proffsigt.”

”Kul och utvecklande att få jobba med sångteknik och utsmyckningar på djupet. Det var spännande att få prova på att vara solist och göra egna stämmor.”